Despre noi

Noi suntem Brîndușa și Anselm

Noi suntem Brîndușa și Anselm, trăim și muncim în satul Stanciova, județul Timiș. Aici ne producem hrana și am dezvoltat pasiunea de a-i hrăni și pe alții din surplusul gospodăriei mixte pe care o îngrijim. Din 2015 suntem membrii în organizații dedicate micilor producători și agriculturii țărănești, ASAT și Eco Ruralis. Suntem în continuă învățare și experimentare a practicilor agricole agroecologice.
Pe lângă grădina variată de legume în aer liber și spații protejate, mai avem gâște și găini pentru ouă și carne. Oferim abonamente de legume diverse numai în Timișoara, bazate pe modelul ASAT de agricultură susținută de comunitate, prin care implicăm consumatorii în deciziile de bază despre producția și dezvoltarea grădinii.
Numele Grădina Urzica s-a născut din dorința de a celebra o plantă din flora spontană foarte prezentă la noi și care ne inspiră prin reziliența și capacitatea ei extraordinară de a hrăni oameni, animale și plante. Ne dorim ca Grădina Urzica să ajungă un model pentru cum se poate promova sănătatea solului, care determină sănătatea plantelor și sănătatea oamenilor.

Ai o intrebare?

Contactează-ne!